Sint Sebastianus in Amsterdam!

AMSTERDAM / GENDT – In de ochtend van zondag 14 september vertrok Sint Sebastianus met meer dan 100 muzikanten, gilde- en jeugdleden naar Amsterdam. De twee volle bussen waren uitgenodigd op de Schuttersdag Amsterdam. 

Aangekomen bij de Dam in Amsterdam werd alles uitgepakt om op te bouwen, in te spelen en het instrumentarium af te stemmen. Vanaf de Dam marcheerden de drumfanfare van Sint Sebastianus en Jong Sint Sebastianus gezamenlijk door de stad, over trambanen, richting de Oude Kerk. De stad was nog in diepe slaap, maar met zo’n groot korps gingen de oogjes wel open.

Klik op de foto hierboven voor de vergrootte weergaven

Vanaf elf uur begon de schuttersmis in de Oude Kerk. De drumfanfare van Sint Sebastianus mocht hier de muzikale omlijsting verzorgen. Alle schutterijen kwamen binnen op het nummer ‘Wake me up’ dat Sint Sebastianus en Jong Sint Sebastianus samen speelden. Later werd ‘You’re the Voice’ nog gespeeld en aan het einde van de dienst was er nog een vendelhulde in de kerk.

Bekijk de uitgebreide VIDEO van ons optreden in Amsterdam

Om 13.00 uur was er een mars vanaf de Oude Kerk, via onder andere de Dam en de Kalverstraat naar het Museumplein. Wat een geweldige ervaring! Tussen het winkelend publiek een streetshow doen, om trams heen marcheren en als mooie afsluiter ook nog eens met muziek onder het Rijksmuseum door. 

ejaemkc3qdi0uvja4oi0hn0g3

Bij het Museumplein begon de schutterij van Amsterdam met het prijs- en koningschieten. In de tussentijd werden er diverse optredens gegeven. Uiteraard lieten Sint Sebastianus en Jong Sint Sebastianus zich ook zien op deze momenten. Zo gaf het showkorps van Sint Sebastianus een show weg, lieten de vendeliers een geweldig acrobatisch spel zien en bracht Jong Sint Sebastianus een vendelhulde en een concert.

lmqtw6t3nxbtmdav1jy3dek90

De dag werd mooi afgesloten met een gezamenlijk optreden voor de letters ‘I Amsterdam’ met het Rijksmuseum als geweldig achtergronddecor. Met een voldaan en trots gevoel ging Gendt weer huiswaarts.

ywfobbdijgicdloz9e6ftk1xv

Sint Sebastianus

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen