Herhaling wegens groot succes “De Strijd om de Broek”

Foto:

DOORNENBURG – Op 18 mei 2014 vond op Kasteel Doornenburg de première plaats van drie korte tafelspelen die handelen over “De Strijd om de Broek”: Van de droncken man ende sijn wijf, Lippijn en De Buskenblazer. Zij duren elk ongeveer 15 minuten en worden gespeeld door theatermakers van de Stichting Kunstkeetfestival, muzikaal omlijst met muziek en zang van troubadour YannLawick. Zondag 28 september nogmaals “De Strijd om de Broek”.

In de Middeleeuwen was de vraag: “Wie is er in huis de baas?” een zeer geliefd thema op het toneel, waarbij lichamelijk geweld dikwijls niet geschuwd werd.

Halverwege de 16e eeuw werden tijdens bijzondere gelegenheden kluchten opgevoerd voor een tafelend gezelschap. De “Tafelspelen” lieten het publiek de zgn. omgekeerde wereld zien. Men kreeg geen genoeg van bedrogen echtgenoten en huwelijksgeweld tussen man en vrouw: “De strijd om de broek.”

Na grote bekendheid te hebben gekregen tijdens het Nijmeegse festival Gebroeders van Limburg in 2012, worden de Theatermakers regelmatig gevraagd. 

Zondag 28 september nogmaals “De Strijd om de Broek”.

Kasteel open: 15.00 uur, aanvang voorstelling 15.30 uur.

Na afloop van het concert is er gelegenheid gezellig na te praten onder het genot van een drankje in de hal en/of kleine kelder van het kasteel.

Reserveren

Door betaling van € 15,– op rek. nr. NL26 RABO 0305 6336 86 tnv Stichting tot Behoud van den Doornenburg ovv uw mailadres en telefoonnummer.

Dit kan ook via 0481-422847, 026-3255682 of 06-22850331.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen