Scheidingsdrama door de ogen van een klein meisje bij TOP Film

Foto:

BEMMEL – Donderdag 23 oktober: What Maisie knew. Ontroerend echtscheidingsdrama, gezien door de ogen van de zevenjarige Maisie.

Haar moeder ( Julianne Moore) was ooit een rockster en haar vader (Steve Coogan) handelt in kunst. Na een pijnlijke scheiding hertrouwen beide ouders snel en de rust lijkt wedergekeerd. Maar co-ouderschap is moeilijk voor twee mensen die vooral met zichzelf bezig zijn. De nieuwe relaties blijken broos en al snel begint de ellende voor Maisie weer van vooraf aan.
Als kijker sluit je de kleine Maisie meteen in je hart. Honds loyaal naar haar ouders, die zaken letterlijk over haar hoofd uitvechten. Maar vaker blijven de volwassenen juist buiten beeld, en zit je in de kinderkamer met Maisie, terwijl het gescheld en geschreeuw door de muren gedempt hoorbaar zijn. Ook al heeft Maisie het niet in de gaten, zelf zie je de situatie steeds meer uit de hand lopen. Het is een hulpeloze positie en net als Maisie kun je weinig anders doen dan je vastklampen aan de volgende volwassene, hopende dat hij of zij de dingen beter kan maken.
Hoewel deze scenes hartverscheurend zijn, brengt het bijzondere vertelperspectief van dit meisje juist ook wat speelsheid en humor in het verhaal. De acteurs, niet in de laatste plaats de kleine Onata Aprile zijn geweldig, en maken dit een film die je lang bijblijft.
En een vooraankondiging voor liefhebbers van Franse films: November is de Mois du Cinéma Français chez TOP! Check onze website!
Kijk hier voor meer informatie.


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen