Geef je op voor ‘The DriveXperience’!

Foto:

BEMMEL – Jonge autorijders van 18 t/m 24 jaar in de gemeente Lingewaard die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben, kunnen op zaterdag 15 november weer gratis meedoen aan “The DriveXperience”. Dit is een praktische en leerzame Praktijkdag voor Jonge Autorijders waarvoor auto’s gratis beschikbaar worden gesteld door Volkswagen dealer Zijm in Huissen. Bezit van een eigen auto is dus niet nodig! De dag wordt net als vorige keren gehouden op de Gemeentewerf Lingewaard, Lingewal 6A te Bemmel.

Deze gratis Praktijkdag voor Jonge Autorijders wordt georganiseerd en gesubsidieerd door de provincie Gelderland en de gemeente Lingewaard. Deze praktijkdag is een unieke gelegenheid om zélf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen.

Praktijkrit rijden (Road Xperience)

Je rijdt met twee andere jongeren een 2,5 uur durende rit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl. Tevens geef je van elkaar verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft.

Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)

Op een mobiele rem/slipbaan maak je noodstops, waarbij je zélf achter het stuur voelt hoe het is om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken. Je merkt hoe lang je remweg op een glad wegdek is, test je reactieseconde en je voelt de werking van het ABS remsysteem. Je bent dan wéér een ervaring rijker!

Module alcohol en drugs (Xperience Xchange)

Er is met alle deelnemers ook een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling over de werking van alcohol en drugs in relatie tot autorijden en hoe je daarmee kunt omgaan. En je wisselt rijervaringen uit over de periode dat je je rijbewijs bezit. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan. Alles bij elkaar dus een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven, noodstops maken, discussiëren, ervaringen uitwisselen én elkaar beoordelen!


Vooraf verkeerstest via internet

Enkele dagen vooraf aan de Praktijkdag krijg je van CitoDrive een e-mail met link toegestuurd om via internet alvast enkele tests te doen om te zien wat voor soort autorijder je bent. Nog een extra reden om je nú meteen aan te melden!

Laat ook je vrienden aanmelden!

Heb je vrienden, kennissen of collega’s van 18 t/m 24 jaar die óók tussen de 3 maanden en 2 jaar het rijbewijs bezitten, laat hen dan óók aanmelden en gratis meedoen! Het begint om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De gemeente Lingewaard bied je een gratis lunch aan! Na afloop krijg je een certificaat. Er kunnen per dag maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Aanmelden via de website

Je kunt je nu voor deze dag aanmelden op www.thedrivexperience.nl of op www.jongeautorijders.nl.

Daar vind je ook meer informatie over deze praktijkdagen. Na aanmelding krijg je alle informatie per email toegestuurd. Schrijf je nú in en doe mee.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen