Energiewedstrijd tussen Dries en De Wieken van start!

Foto:

GENDT – De bewoners van de straten Dries en De Wieken in Gendt zijn van start gegaan met besparen! De komende 6 weken draait het project De knop om in deze twee straten. In januari gaan de Eikhof en de Wilgenhof van start.

De enthousiaste ambassadeurs van deze straten, Hans Pinta en Gerben Geurtsen, hebben bij hun straatbewoners een Wattcher geïnstalleerd en deze buren wegwijs gemaakt in het online besparingsprogramma. De Wattcher is een apparaat dat het actuele electriciteitsverbruik in de woning laat zien. Door dit inzicht, in combinatie met besparingstips, wordt het makkelijker gemaakt te besparen op je energiekosten. 

Voordat deze nieuwe besparingsronde van start is gegaan hebben de ambassadeurs uit de verschillende straten van de Molenwijk-Dries kennis gemaakt met de Wattcher en het online programma van 6 weken. Zij hebben de nodige ervaring opgedaan en een gemiddelde besparing op elektriciteit van ruim 15% behaald! Op jaarbasis scheelt dat voor een gemiddeld gezin zo’n 120 euro. Goed voor de portemonnee en het klimaat.

De volgende twee straten die medio januari 2015 van start gaan zijn de Eikhof en de Wilgenhof. Woon je in een van deze twee straten, of in de wijk en wil je meedoen? Dat kan! Geef je op via [email protected]! Ook het wijkplatform Molenwijk-Dries heeft alle informatie.

Aan het eind van het eerste stookseizoen, in mei 2015, wordt bekend gemaakt welke straat het meeste samen bespaard heeft en wie de beste individuele bespaarder uit de wijk is!


Frans van Herwijnen over Lingewaard Energie tijdens de duurzaamheidsmarkt 2014

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen