Gemeente steunt burgerinitiatief voor Oude Kerkhof Bemmel

Foto:

BEMMEL – Stichting De Plak gaat met “Het Zeuvende” en buurtbewoners het Oude Kerkhof bij de Nederlands Hervormde kerk in Bemmel in oude staat herstellen. De weg wordt opgeknapt en de lichtmasten worden vervangen.

Het plan is om vanaf de Waaldijk tot en met de kerk de weg te voorzien van gebakken straatklinkers. Op dit moment bestaat die weg uit klinkers, grint en asfalt. Daarbij worden ook de bestaande lichtmasten vervangen. De gemeente omarmt dit initiatief van harte. Het is een mooi voorbeeld van inwonerparticipatie waarbij het plan de steun krijgt van de woonomgeving. Alle reden voor de gemeente om aan het plan medewerking te verlenen.

Naast de middelen die de particuliere Stichting De Plak en “het Zeuvende” in het project investeren draagt de gemeente bij door inzet van het budget onderhoud wegen en het budget onderhoud openbare verlichting. Verder wordt er een bijdrage vanuit het budget wijkplatforms beschikbaar gesteld. De leverantie van de gebakken straatklinkers wordt door sponsoring beschikbaar gesteld.

De werkzaamheden zullen nog dit jaar in uitvoering gaan.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen