Voor je 16e starten met theorie voor je bromfiets!

Foto: Van Amersvoort

ADVERTORIAL – Het theoretisch examen voor de bromfiets is een eerste stap voor het behalen van een bromfietsrijbewijs. Je mag al theorie examen afleggen op de dag dat je 15 ½ jaar bent. Het is daarom zinvol om minimaal vier maanden voordat je 16 wordt te starten met de theorieopleiding. Is deze theorie moeilijk? Jazeker!! Tenzij je er tenminste voor kiest om deze bij Verkeersschool van Amersvoort in Huissen te behalen!

Specifieke ervaring als bromfietsinstructeur

Verkeersschool van Amersvoort verzorgt al meer dan 35 jaar rijopleidingen in Gelderland en heeft hierdoor een reputatie opgebouwd als kwalitatieve rijschool.

‘Wij zijn de eerste in de regio Lingewaard waar leerlingen zijn geslaagd voor hun bromfiets praktijkrijbewijs’, verteld Ad van Amersvoort. ‘Het is daarbij een enorm voordeel dat ik als de ‘1e Lingewaardse  BROMFIETS-instructeur’ specifieke  opleidingen tot bromfietsinstructeur heb gevolgd. Daarbij heb ik ook geleerd om met jongeren om te gaan. Hierdoor ben ik niet alleen in staat om de jongere voertuigbeheersing bij te brengen maar weet ik ook wat er in het koppie van zo’n cursist omgaat op het moment dat deze voor het eerst het gevoel van snelheid ervaart! Die belevingswereld verschilt compleet van cursist tot cursist. Zo is de een behoorlijk angstig en voorzichtig en kan de ander de hele wereld aan. Doordat ik al enige duizenden leerlingen heb opgeleid weet ik perfect hoe ik mijn benadering moet afstemmen’, besluit Ad van Amersvoort.

animated 75 euro brommer

Geldig rijbewijs

Het mogen besturen van een brommer of bromfiets is vooral voor jongeren een ultieme wens. Zij, maar ook hun ouders, realiseren zich echter niet dat om een bromfiets te mogen besturen het tegenwoordig wettelijk verplicht is om in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dit rijbewijs bestaat naast een theorie-examen dus ook uit een praktijk-examen.

Een praktijkexamen is geldig voor het besturen van een snorfiets, een bromfiets en een brommobiel, dus ook voor de ‘Spartamet’.

Theorieopleiding volgens CBR methode

Je mag pas deelnemen aan de praktijklessen als je geslaagd bent voor het theorie-examen AM2/AM4.  Onze leermethode sluit direct aan op de eisen van het CBR examen. Iedere les wordt afgesloten met een CBR-Proefexamen. Op die manier kan de cursist zelf testen hoeveel kennis hij heeft om deel te kunnen nemen aan het echte theorie-examen. De theorieopleiding bestaat uit vijf klassikale lesblokken van twee uur elk. Je kunt in principe iedere week op de woensdagavond starten. Als je op tijd inschrijft dan kun je op je zestiende verjaardag starten met de praktijkopleiding.

van amersvoort advertorial 2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen