Student uit Huissen in de Race of the Classics

Foto:

HUISSEN – Hallo, ik ben Bente Roelofs en ben bezig met mijn bachelor Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit Wageningen. Dit jaar doe ik voor het eerste mee aan de Race of de Classics (RotC). De grootste studentenzeilwedstrijd van Nederland, onder de ruim 500 deelnemende studenten ook wel ‘de Rees’ genoemd.

Samen met 23 andere Wageningse studenten zit ik in Team Wageningen Universiteit. Samen strijden we op de Noordzee tegen 21 andere teams, en ook de organisatie vaart mee op een klassiek zeilschip. Afhankelijk van de wind hopen we naar Engeland te zeilen!

De kick-off van dit Rees-seizoen is afgelopen 9 januari gegeven, daar hebben we te horen gekregen dat we weer zijn gekoppeld aan de Oban! De Haringlogger van schipper Olaf, uit Kampen. Dit prachtige schip is gebouwd in 1905 voor de haringvangst op de Oostzee en in 1984 omgebouwd tot charterschip. De vloot van 23 klassieke zeilschepen verzamelt zich in het weekend van 28/29 maart in de Rotterdamse Veerhaven. Die zondag wordt er een open dag georganiseerd, waar onder andere deze mooie schepen bekeken kunnen worden. Op maandag 30 maart zal het startsein gegeven worden voor de Veerhaven, waarna we richting het open water van de Noordzee zullen vertrekken, hopelijk naar Engeland! Uiteindelijk zullen alle schepen op 5 april weer naar binnen varen via IJmuiden, naar Amsterdam. Hier zal uiteindelijk de winnaar van de Race of the Classics 2015 bekend gemaakt worden!

orban

Sponsoren

Naast de klassieke zeilvaart besteedt ons team ook aandacht aan een eigen koers, namelijk “Sailing Towards Sustanability”. We zijn actief bezig met de voorbereidingen voor Rees. Daar hoort een feestje bij, maar veel andere zaken zijn nog veel belangrijker! We willen namelijk goed gekleed en met genoeg eten op pad. Daarvoor zijn we opzoek naar sponsoren, financieel maar ook in natura.

Al met al is het niet alleen maar voor onze plezier, maar steken we er ook nog wat mee op, zeilervaring, organisatorische kennis, nieuwe mensen ontmoeten, noem maar op. Zelf zit ik in de Sponsor Commissie, en heb hierbij al vele dingen ondernomen zoals Wageningse bedrijven benaderd die aansluiten op onze eigen koers, namelijk duurzaamheid. Met de grote diversiteit in de groep is het erg leerzaam en leuk om een halfjaar lang met elkaar je in te zetten voor die ene week. Daarnaast leer je ook studenten uit andere steden kennen, wat vriendschappen voor het leven opbouwt.

Maar dit is pas het begin! Door alle activiteiten die we nog gaan ondernemen, groeien we als team en zijn we helemaal klaar voor de week op zee. Zelf kijk ik er naar uit om het ruime sop te kiezen en daarbij een fantastische week te beleven op de Oban. Hopelijk slepen we mooie prijzen in de wacht!

Graag zien we jullie op de open dag op 29 maart in de Veerhaven te Rotterdam! Maar ook zien we jullie graag terug op onze website (www.teamwageningenuniversiteit.nl), of volg ons op facebook/twitter/instagram.

Mocht u interesse hebben om uw naam te verbinden aan ons team, dan zijn er verschillende mogelijkheden, hiervoor kunt u contact met ons opnemen via [email protected].

de orban

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen