Kasteel Doornenburg zoekt nieuwe vrijwilligers

Foto: Kasteel Doornenburg

DOORNENBURG – Vrijwilligerswerk bij Kasteel Doornenburg is leuk! Daar zijn de vele vrijwilligers van Kasteel Doornenburg het samen over eens. Ons streven is om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen. Daarbij wordt gekeken naar relevante kennis, vaardigheden, ervaring, interesse en niet te vergeten beschikbare tijd. Op basis daarvan kunt u als vrijwilliger actief zijn bij Kasteel Doornenburg. Wij zijn specifiek op zoek naar nieuwe gidsen en medewerkers voor de museumwinkel.

Gidsengroep

Kasteel Doornenburg wordt jaarlijks bezocht door vele bezoekers die op gezette tijden een rondleiding kunnen volgen. Binnen de bestaande groep van gidsen is er nog ruimte voor enkele gidsen die van maandag tot en met vrijdag een of meerdere rondleidingen kunnen verzorgen. Nieuwe gidsen krijgen intern een opleiding en zullen na verloop van tijd zelfstandig mensen en groepen rondleiden door het kasteel.

Museumwinkel

In de Langeracktoren op de voorburcht is de museumwinkel gevestigd. Daar wordt naast de kaartverkoop ook toeristische informatie gegeven en artikelen verkocht, van houten zwaard tot aan fietsroutes. Ook voor deze functie kunnen enthousiaste vrijwilligers zich aanmelden. Uiteraard is hier ook een inwerkperiode van toepassing waarna u zelfstandig en/of samen actief aan de slag kunt gaan.

Hebt u interesse? Neem dan contact op met de heer R.F.A. (Remie) Aleven, via email [email protected] Vriendelijk verzoeken wij u voor 25 februari te reageren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen