Wereldrecord skeeleren voor Lingewaarders

ANGEREN/BEMMEL/HUISSEN – Ben Roelofs (Angeren) en Gerwin Evers (Bemmel ) hebben op 20 en 21 juni een unieke prestatie geleverd door een wereldrecord te vestigen.

Samen met 73 andere skeeleraars, onder wie Bastiaan de Weerd (Huissen ) en Jos van de Leijgraaf (Angeren ) vertrokken ze op vrijdag 20 juni om 20.00 uur vanuit de haven van Urk om een skeelerronde om het IJssel en Markermeer te maken van liefst 360 kilometer. Als ze dit binnen vierentwintig uur zouden volbrengen zou een wereldrecord een feit zijn.

zfqz514j6t54holgp3tq1wy5u

Meerdere voorfietsers zorgden voor een tempo van rond de twintig kilometer per uur. Wind, regen en slechte wegen teisterden de deelnemers en vermoeidheid en slaapgebrek lagen op de loer. Bovendien werd er bijna honderd kilometer in het donker gereden. Dus een sportieve uitdaging voor alleen echte bikkels. Maar Ben en Gerwin behoorden tot de 61 deelnemers die het gelukt is. Zaterdag 21 juni om 19.40 uur kwam het peloton moe maar voldaan Urk binnenrijden, missie geslaagd!

Dat het niet eenvoudig was, blijkt uit het aantal uitvallers, liefst veertien man, die door valpartijen, blessures of vermoeidheid de strijd moesten staken. Onder hen ook jammer genoeg Lingewaarders Bastiaan de Weerd en Jos van de Leijgraaf.

Over vijf jaar is er weer een ‘Rondje IJsselmeer’, alleen voor vrouwen van ijzer en mannen van staal! (tekst: Jos vd Leijgraaf, foto fotoviewer: Hein Mathijssen).

vk64eqnju6csgh3dz8pdl2ety

sbp188kwd5goif5nl8yfwebaf

Kijk op deze site voor nog meer foto’s en informatie!

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen