Secondenspel bij tijdrit op de dijk TWC ‘t Verzetje

Foto:

BEMMEL – Geen records zoals vorig jaar in de derde en afsluitende tijdrit in het clubkampioenschap van TWC ’t Verzetje. Er stond een ongunstige wind over het parcours van 19,7 kilometer en dat verhinderde supersnelle tijden, alhoewel er toch nog één record sneuvelde. Mark de Langen versloeg Cor van der Ploeg in nek-aan-nek-race.

23 deelnemers in vijf verschillende categorieën meldden zich op zondag 21 september voor de tijdrit. 

Bij de senioren-A  vochten Mark de Langen en Cor van der Ploeg een duel uit op het scherpst van de snede. Uiteindelijk was Mark de Langen nog geen vijf seconden sneller als Cor van de Ploeg. De gemiddelde snelheid lag boven de 43 kilometer per uur, ondanks de wind die je of tegen of van opzij had. Michel Ahoud werd knap derde, op nog geen 18 seconden van de winnaar.

Ondanks de tweede plaats werd Cor van der Ploeg opnieuw clubkampioen van ’t Verzetje. Zijn totaaltijd over drie tijdritten was een kleine vier seconden minder dan die van Mark de Langen.

Bij de senioren-B won Eric Bouwmeester afgetekend. Hij had twee minuten minder nodig dan Bram Esselink. Wim Ahoud legde knap beslag op de derde plaats.

Bij de junioren won Joost Hakvoort met een  indrukwekkend gemiddelde van 39,5 km/h. Teun Geurts werd knap tweede. 

Bij de dames won Irene Gerritsen in een nieuw record. In 33 minuten en 53 seconden raffelde Irene het parcours af, een gemiddelde snelheid van bijna 35 km/h. Trudy de Geest en Esther Straub werden tweede en derde.

Tenslotte een mooie strijd bij de jeugd. De jeugd reed een afstand van 2,3 km. Winnaar werd Bram Gerritsen op 13 seconden gevolgd door Jelle Baks. Vera Geurts finishte als derde en was daarmee de snelste dame. 

Doe mee aan de koppeltijdrit

Het seizoen is bij TWC ’t Verzetje wordt op 5 oktober afgesloten met een koppeltijdrit, ook u kunt daaraan deelnemen. Tijdrijden blijft een zware maar mooie discipline, waaraan bij TWC ’t Verzetje veel aandacht wordt besteed.

TWC ’t Verzetje

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen