Geen reisdocumenten aanvragen op 6 en 7 maart

Foto:

In verband met de invoering van de tienjarige geldigheid van het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart is het op donderdag 6 en vrijdag 7 maart niet mogelijk om een reisdocument aan te vragen.

De geldigheidsduur van het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart voor personen die 18 jaar en ouder zijn, wordt zondag 9 maart 2014 verlengd van vijf naar tien jaar. Om die reden wordt een nieuw model van de documenten ingevoerd, waarbij door de producent de systemen en personalisatiemachines moeten worden aangepast.

Geen aanvragen

Donderdag 6 en vrijdag 7 maart is het daarom voor alle gemeenten niet mogelijk aanvragen voor nieuwe reisdocumenten in behandeling te nemen. Paspoorten en identiteitskaarten aangevraagd vóór woensdag 5 maart 2014 worden binnen de gebruikelijke levertijden geleverd.

Spoedaanvragen huidige model

Een document waarvan de spoedaanvraag op woensdag 5 maart 2014 voor 14.00 uur is ontvangen, wordt zoals gebruikelijk de dag erna, dus 6 maart 2014 geleverd.

Het aanvragen van een noodpaspoort bij de Koninklijke Marechaussee blijft in de periode van donderdag 6 maart 2014 tot en met zondag 9 maart 2014 wel mogelijk.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen