De bende van Oss

Spannend misdaaddrama, tegen de achtergrond van de recessie van de jaren dertig en de aanzwellende oorlog.

Spannend misdaaddrama, tegen de achtergrond van de recessie van de jaren dertig en de aanzwellende oorlog.

De film is losjes gebaseerd op waargebeurde feiten en vertelt het verhaal van de levenslustige en jonge Johanna van Heesch.

 

Zij is via haar man Ties verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt.

Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en krijgt hulp uit onverwachte hoek. Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord.

Oss is jarenlang in de greep van de bende, wanneer de marechaussee wordt gestuurd om voor eens en altijd met ze af te rekenen. Door de komst van deze “Hollander” lijkt de situatie te escaleren, maar hij is vastbesloten de bende op te rollen en komt zodoende ook steeds dichterbij Johanna, die gevangen lijkt in het criminele web.

Lukt het haar om te ontsnappen uit haar oude leven?

De Bende van Oss is een heerlijk meeslepende film over goed en fout, over macht en machteloosheid en over liefde en verraad… met een Brabantse tongval.

 

De foyer is vanaf 19.30 uur open.

  • Locatie: van Ambestraat 1 Bemmel De Kinkel
  • Prijs: 5,00
  • Informatie: http://www.top.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen