Doe mee met Repair Café in Huissen

Op zaterdagmiddag  6 juli is het eerste Lingewaardse Repair Café van start gegaan.  In diverse andere plaatsen in het land zijn al Repair Cafe’s gestart. Binnen het Repair Café draait alles om repareren, kennismaken met andere mensen uit de buurt, simpele kluservaring opdoen en een beetje tegenwicht bieden aan de wegwerpcultuur.

Of het nu gaat om een elektrisch apparaat, een meubel- of kledingstuk, vrijwillige monteurs, naaisters, timmerlieden zijn aanwezig om, als het kan samen met de eigenaar, de reparatie uit te voeren.

Een van de vrijwilligers die vaak meereizen met de Repair Bus van Stichting Repair Café, Wijnand Klaver, stond begin dit jaar in de spotlights. De NCRV maakte een portret van Wijnand, een man die al zijn hele leven repareert en het Repair Café dus een warm hart toedraagt. De reportage werd uitgezonden in het programma Altijd Wat.

Het Repair café vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand bij het Participatiepunt in Huissen, Sancta Maria Helmichstraat 22 (deelname is gratis).

De volgende bijeenkomst is op 7 september van 14.00 tot 17.00 uur.

Mocht je mee willen doen of wil je meer weten over het initiatief dan kan je contact opnemen met het SWL Meldpunt, 088 2552555.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen