Kom in de kas

Vandaag vindt in Lingewaard voor de 37ste keer het evenement Kom in de Kas plaats. Zeven tuinders in Lingewaard openen van 11.00 uur tot 17.00 uur de deuren van hun kas. Een unieke kans voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen van de moderne tuinbouw.

Wat is er te beleven?

Met trots en veel enthousiasme laten kwekers zien hoe hun producten ‘groeien en bloeien’. En of u nu kiest voor een bezoek aan een kas met bloemen, groenten of planten; u bent verzekerd van een leuke, interessante en informatieve dag. 

Wie doen mee?

In Huissen kunt u bezoek brengen aan o.a. Tuinbouwmuseum Mea Vota, Kwekerij Beaumonde Amaryllis BV en de cactus/ en succulentenkwekerij Arno van Blitterswijk.

In Bemmel zijn geopend: Potplanten Handels Kwekerij M. Kregting BV, Cactuskwekerij Derksenplant BV en auberginekwekerij De Linge. Daarnaast is EnergieCoöperatie Greenhouse Energy geopend. De EnergieCoöperatie voorziet in de levering van warmte, elektriciteit en CO2. Inmiddels wordt er onder andere aan 14 glastuinbouwbedrijven, of te wel aan ca. 42 ha glas, energie geleverd.

2

Projectbureaus Herstructurering Glastuinbouw Huissen Angeren  en Bergerden zijn ook aanwezig bij Kom in de Kas; zij staan gezamenlijk met een informatiestand bij kwekerij Beaumonde Amaryllis aan de Bredestraat 88 te Huissen. Samen zetten zij zich in voor een sterk en dynamisch tuinbouwcluster in Lingewaard.  Heeft u interesse, plannen, ideeën of vragen, komt u dan gerust even een kijkje nemen bij de stand.

Kom in de Kas belooft weer een boeiende informatiedag te worden die u beslist niet mag missen. Kijkt u voor meer informatie, adressen, niet alleen regionaal maar ook landelijk, ook eens op www.komindekas.nl!

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen