Inloopochtend met bespreking toekomst Zandse kerk

Graag nodigen wij u uit voor een inloopochtend om samen met u de toekomst van ons kerkgebouw te bespreken.

Stand van zaken?

De afgelopen periode is er druk overleg geweest met het kerkbestuur en het bisdom over het verwerven van de kerk, het mortuarium en de pastorie. De kerk en het mortuarium kunnen we verwerven voor het symbolische bedrag van een euro.

De pastorie blijft eigendom van het kerkbestuur. Het is ons niet gelukt om hierover overeenstemming te bereiken. 

Hoe verder

Nu de plannen vaste vorm aannemen, is het tijd om tot een invulling voor het kerkgebouw te komen. Een aantal zaken hebben wij hiervoor al geregeld. Het mortuarium wordt verhuurd aan een begrafenisonderneming. Ook kunnen wij de kerk verhuren voor rouw- en trouwdiensten onder begeleiding van leken, vrijwilligers of ingehuurde krachten. Verder is het de bedoeling om evenementen te organiseren voor en door de Zandse bevolking. Heeft u ideeën, suggesties of wilt u de kerkruimte huren dan horen wij het graag!

Stichting

De volgende stap is de legalisering van onze werkgroep in de vorm van een stichting voor het behoud van de kerk. De nog op te richten stichting gaat bestaan uit zeven bestuursleden en wordt later ingevuld.

Vrijwilligers

Om voor de Zandse bevolking het kerkgebouw te behouden, hebben we vrijwilligers nodig. Voor het begeleiden van erediensten, het onderhouden van de tuin en/ of het gebouw en het verzorgen van de dagelijkse administratie.

Wilt u meedoen? Meldt u dan aan! Iedere vrijwilliger is welkom; van jong tot oud.

Financiën

Om het gebouw te kunnen onderhouden is geld nodig. Voor onderhoud, maar ook voor vaste lasten, zoals de gemeentelijke belastingen en de kosten voor het verbruik van water, gas en elektriciteit. Daarnaast willen we ook investeren in de toekomst. Op korte termijn door het mortuarium te vernieuwen en in de kerk een ruimte te realiseren voor bijeenkomsten en vergaderingen.

Inkomsten komen uit de verhuur van het mortuarium en bijeenkomsten in de kerk. Van het kerkbestuur krijgen wij eenmalig een bedrag als afkoop van het achterstallige onderhoud. 

De verjaardagsactie blijft bestaan en zal geheel ten goede komen aan ons kerkgebouw. Natuurlijk mag u ook daarnaast een jaarlijkse dan wel eenmalige bijdrage doneren. Wij hopen op uw donatie zodat wij ons karakteristieke kerkgebouw mogen blijven behouden, nu en in de toekomst! 

Kom van 10:00 – 12:00 uur naar de kerk om mee te praten over de toekomst van het kerkgebouw. Een kerk midden in de Zandse samenleving en beeldbepalend in de wijk. Wij zien u graag!

Voor meer informatie of contact kunt u altijd mailen naar [email protected].

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen