Tweede avond Levend Landschap Huissen en Angeren

HUISSEN/ANGEREN – Meer wandelroutes, herstel van kerkenpaden, aanleg van erfbeplanting en hoogstamfruitbomen, wilgen knotten, bloemen inzaaien voor insecten en het beschikbaar maken van een kas voor gebruik door bewoners. Dat zijn enkele van de ideeën die bewoners van Huissen en Angeren tijdens de eerste bewonersavond hebben aangedragen voor een mooier en groener landschap. Vandaag vindt de tweede avond (de uitwerkavond) plaats. U bent van harte welkom!

Maandagavond 16 juni was de start van het project Levend Landschap Huissen en Angeren.  Op deze avond hebben Stichting Lingewaard Natuurlijk (SLN), Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Lingewaard samen met bewoners ideeën verzameld om het landschap, de cultuurhistorie en de toegankelijkheid van het buitengebied tussen Huissen en Angeren een impuls te geven.

De bewoners hebben wensen en ideeën aangedragen op het gebied van landschap, ecologie, erfgoed en recreatie. In diverse groepjes zijn deze ideeën op deze avond besproken en beschreven.

Vandaag worden de ideeën gepresenteerd en verder gespecificeerd. Hierbij wordt per idee verder gezocht naar lokale trekkers, beoogde locaties en doelen. Ook bewoners die bij de eerste bijeenkomst niet aanwezig waren, zijn van harte uitgenodigd om mee te denken!

Eén fraai project wordt nu al uitgewerkt en zal naar verwachting starten in september. Dat is een erfbeplantingsproject met als doel landschapsversterking te realiseren op en rond erven in het gebied tussen Huissen en Angeren.

Uitwerkavond Levend Landschap Huissen en Angeren – Doet u mee?

  • Tijd:   20:00 uur tot circa 21:30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19:45 uur.
  • Locatie:  Mea Vota, Boskoops Glorie 33, Huissen

Neem voor meer informatie over Levend Landschap Huissen en Angeren contact op met projectleider Susanne Agterbosch van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, 026 -3537444 of via [email protected] of met Jac Lamerichs van Stichting Lingewaard Natuurlijk 026-3258553 of via [email protected]

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen