Smartlappenfestival in Bemmel 

Vandaag viert Smartlappenkoor Lingewaard haar 10 jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren wij een Smartlappenfestival in- en om Café de Roskam, Dorpsstraat 95, 6681 BM te Bemmel.

In september 2004 hebben een aantal enthousiaste liefhebbers van het Nederlandstalige Levenslied de koppen bij elkaar gestoken en hebben in Bemmel een Smartlappenkoor opgericht. In die beginperiode startte het koor met 15 leden, te weten 12 dames en 3 heren en werd er wekelijks gerepeteerd in de Kinkel.
Als naam werd gekozen voor Smartlappenkoor Lingewaard, waarmee tevens aangegeven werd, dat ook leden uit omliggende plaatsen welkom waren. In de beginperiode stond het koor onder leiding van onze eerste dirigent, de heer Leo van Heumen.
Tijdens de afgelopen jaren is deze gezellige club gestaag gegroeid tot een koor van ruim 60 leden. De muzikale leiding is momenteel in handen van de heer Harry Demon, onze dirigent.
In maart 2012 zijn we, mede door deze groei, verhuisd naar een nieuwe oefenlocatie en hebben we gekozen voor Café de Roskam/Zaal de Meierij als thuisbasis voor ons koor.
Vandaag pakt SLK-Lingewaard groots uit ter gelegenheid van dit jubileumfeest met een Smartlappenfestival in- en om Café de Roskam. Er zullen deze dag 8 koren uit heel Nederland, met in totaal ca. 400 deelnemers, voor u optreden op 2 podia (binnen en buiten).
De deelnemende koren zijn:
  • Het Grachtenkoor uit Maarsen
  • Smart en Zo uit Kraggenburg, Noord Oostpolder
  • SLK de Notenkrakers uit Gendt
  • Het Kamper Uienkoor uit Kampen
  • SLK Trug in de Tèd uit Beneden Leeuwen
  • Zangkoor de Spotvogels uit Raamsdonkveer
  • Het Valleikoor uit Wageningen
  • SLK Lingewaard uit Bemmel
Het festival begint om 11.15 uur en duurt tot ca. 17.30 uur
De bedoeling van de organisatie is, om van dit Smartlappen Festival, een voor Bemmel jaarlijks terugkerend gezellig evenement te maken. Iedereen is van harte welkom op ons festival en de toegang is GRATIS.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen