Boekenmarkt in Huissen

HUISSEN – Vandaag, zaterdag 6 september, is het weer zover. Boekliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want dan wordt voor de elfde keer in het centrum van Huissen een boekenmarkt gehouden.

Zo’n tachtig kramen zullen worden opgesteld in de Vierakkerstraat, de Markt, de Langestraat en een deel van het Raadhuisplein. Vanuit heel Nederland zullen tweedehands boeken worden aangeboden. Boekenliefhebbers kunnen voor alleszins redelijke prijzen hun boekenkast vullen.

In 2004 werd voor de eerste keer de boekenmarkt gehouden. Een paar boekenliefhebbers uit Huissen begon met de organisatie van een boekenmarkt om te kijken of er behoefte aan zou zijn. Het eerste jaar waren er twintig kramen. Dat een dergelijke boekenmarkt voorziet in een behoefte blijkt wel uit de groei van het aantal kramen. Het aantal kramen heeft zich uitgebreid tot tachtig en er is zelfs sprake van een wachtlijst voor standhouders.

De Huissense boekenmarkt is inmiddels een begrip geworden in Nederland. Het aanbod is veelzijdig. Natuurlijk worden er romans aangeboden, maar ook strips, boeken uit Huissen en omgeving en er staan verschillende aanbieders van antiquariaat. Kortom: voor ieder wat wils.

Er zijn kraamhuurders uit Huissen zelf, maar ook vanuit Apeldoorn, Hardenberg, Deventer en zelfs Gouda komen de aanbieders naar Huissen toe. Naast de handelaren staan er veel standhouders die hun zolder of boekenkast hebben opgeruimd.

Ook zullen dit jaar de ‘goede doelenkramen’ niet ontbreken. Zo zullen onder meer de Klup, Amnesty International en de Protestantse gemeente Huissen boeken aanbieden en de opbrengst hiervan schenken aan een goed doel.

Meer informatie over de boekenmarkt is te vinden op de website www.boekenmarkthuissen.nl.

De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Foto’s boekenmarkt Huissen 2013 door Foto van Eimeren Huissen

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen