Monumentenwandeling Historische Kring Huessen

HUISSEN – Vandaag, zondag 14 september, besteedt ook de Historische Kring Huessen aandacht aan het Open Monumentenweekend. Geïnteresseerden kunnen die middag om 14.00 uur een gratis begeleide wandeling door de oude stad Huissen maken.

Het thema van het monumentenweekend is ‘Op Reis’. Onze voorouders deden dat niet veel en eigenlijk alleen als het nodig was. Korte reisjes naar de markt in Arnhem, voor de meesten bleef het daarbij wel. Alleen handelaren en bestuurders reisden in het verleden. Van Huissen uit deden zij dat meestal per boot. Waar nu nog maar een smalle Strang ligt, lag ooit de Rijn en later een haven.

De rondleiders zullen de plaats wijzen en vertellen, hoe dat reizen ooit in zijn werk ging. Ook laten zij zien, waar Huissenaren via de stadspoorten de weg vonden naar Arnhem of Nijmegen.

In de negentiende eeuw kwam het openbaar vervoer op gang. Vanaf het Looveer boden schepen verbinding met diverse grote plaatsen. In 1882 kwam er een (paarden)omnibus naar Arnhem en in 1909 de stoomtram. Er is niet veel meer van te herkennen, maar de plaats van vertrek en het tracé zal door de rondleiders worden beschreven.

Voor het overige zijn er in Huissen nog voldoende monumenten te zien en verhalen te vertellen om een genoeglijke middag te hebben.

Een rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Gegadigden kunnen gewoon naar het Stadsmuseum De Hof van Hessen komen. De enige eis is, dat men er uiterlijk om 14.00 uur moet zijn (zonder Huissens kwartiertje…). Kosten zijn er niet aan verbonden (een vrije gift is welkom).

Het adres is: Vierakkerstraat 39, 6851 BB Huissen, telefoon 026 3255058.

Historische Kring Huessen

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen