Beleef het groen op 28 mei tijdens de Westerveld Fair in Elden

n het voormalige Overbetuwse dorp Elden (gem. Arnhem) ligt een uniek park rond een grote kolk welke ontstaan is bij een dijkdoorbraak in 1740. Om aan iedereen de schoonheid van dit park te laten zien wordt jaarlijks de Westerveld Fair georganiseerd. Dit Pinksterweekend, op 28 mei, zijn er bijzondere activiteiten te beleven in park Westerveld in Elden tijdens de Westerveld Fair. Het gratis evenement heeft een afwisselend programma tussen 11.00 en 17.00 uur voor alle leeftijden.

Bewonder de expositie ‘Water dichtbij’ van Anja Leerentveld in het Watermuseum

Nu in het Nederlands Watermuseum: de bijzondere expositie 'Water dichtbij' van Anja Leerentveld. Anja Leerentveld is een geboren en getogen Arnhemse met een grote liefde voor de vijvers en beekjes van Sonsbeek. Deze fascinatie legt zij vast in prachtige experimentele beelden. Anja maakt installaties van glas, kleurstoffen en licht om zo de veelzijdigheid van het water met haar macrolens vast te leggen.

Arnhemse Wensley Piqué en Zuhause bij Theater aan de Rijn met voorstellingen over familie

De maand mei staat bij Theater aan de Rijn in het teken van familie en het vervliegen van de tijd. De Arnhemse makers Wensley Piqué en Zuhause brengen voorstellingen over familie, liefde en de betekenis van tijd bij belangrijke momenten in het leven. Vrijdag 12 mei gaat Jongen, je moeder… van Zuhause in première en op 19 en 20 mei brengt huismaker Wensley Piqué met poppenspel een ode aan zijn Surinaamse oma in de voorstelling Granm’ma.

Je tuin aantrekkelijk maken voor bijen met Arnhem Zoemt op 13 mei

De bij staat sinds enkele jaren flink in de schijnwerpers en we hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen waarom. Maar in een notendop: door het afnemen van de diversiteit aan bloeiende planten, zowel in het landelijk gebied als in de bebouwde kom, nemen bijensoorten en andere insecten drastisch af. Er zijn veel organisaties die zich met deze problematiek bezighouden en oplossingen daarvoor aandragen. Een van deze clubs is de Bijenstichting. In Arnhem hebben we Arnhem Zoemt.