Een dienst met adembenemende verhalen

Foto: Lingewaard nieuws

Wat kun je elkaar veel vertellen wanneer je 11 kilometer moet lopen. Hoeveel hoop op het goede kun je vernemen, als antwoord op het leed en verdriet waar je soms te vaak mee te maken krijgt. Dat was 2000 jaar geleden duidelijk niet anders dan vandaag. Alleen vandaag lopen we minder, en is de smartphone steeds vaker ons reisgezelschap.

Bij de opening van de kerkdienst in Huissen Stad werd aangegeven dat deze adembenemend zou zijn, gezien de vele verhalen die verteld zouden worden. Verhalen verteld door twee leerlingen op weg naar Emmaüs. Zij leefden in de hoop dat er verlossing zou komen van al het kwade. Alleen ze zagen het niet gebeuren.

De afgelopen week waren er ook vele verhalen te vertellen. De week begon met de tieners Delal en Laila die nu al bijna een hele week niet meer thuis gekomen zijn. Maar ook het verhaal van een verwarde man, die naakt en gillend zijn weg zocht op straat. Met als triest dieptepunt, wanneer je het verdriet en de eenzaamheid van een mens al kunt meten, het stoffelijk overschot van een man die in het Spijkerkwartier gevonden werd dankzij een grote hoeveelheid vliegen.

Stuk voor stuk verhalen met veel verdriet, maar wat is het mooi om dan de kracht van de mens te zien die zo snel mogelijk de hand uit wil steken. Op verschillende manieren werd meegezocht met de twee vermiste tienermeisjes, of werd het warme medeleven getoond. De politieman, die een deken sloeg over de naakte man, ongeacht of het nu zijn beroep is of niet, toonde een daad van liefde. Daarmee kreeg deze man direct het signaal. Je hoort nog steeds bij ons. Helaas kwam de aandacht voor de man in het Spijkerkwartier te laat, maar we letten nu nog meer op onze buren. Of zoals iemand schreef op Facebook dat “dit niet bij hem in de buurt zal gebeuren”.

Na de dienst is er de gelegenheid om koffie te drinken en om de preek en ook de week door te nemen met elkaar. Het is opvallend dat de beschikbare ruimte om, na de dienst, samen te zitten steeds krapper wordt. Er is duidelijk behoefte aan een gesprek na de kerkdienst. Adverteren veel horecagelegenheden dat het tweede kopje gratis is, hier geldt dat voor alle kopjes. En je krijgt er nog een goed gesprek bij ook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen