Integreren dat doe je ook op de tribune

Foto: Martien van Hemmen

Tijdens de eerste uitwedstrijd van het S-team van RKHVV konden veel supporters genieten van het boeiende spel. Op de banken van de tribune werd zelfs de Nederlandse vlag omarmt en er vonden vele ontmoetingen en kennismakingen plaats.

De wedstrijd begon met een heus fotomoment bij de middenstip, met Wethouder Sluiter en de organisatoren van deze wedstrijd. Namir Alobydi en Michel Scholten. Maar alles draait natuurlijk om de heren in het wit en in het blauw, de 22 spelers die er deze voorzomer avond helemaal voor gaan.

Het werd een spannende wedstrijd waarbij niet de punten maar het sportieve spel de boventoon voerde. Op de tribune werd warm meegeleefd met de spelers, een luid gejuich bij ieder doelpunt of fraaie actie. En teleurstelling wanneer een mooie pass toch over het doel of op de lat aankwam.

De taal mag dan soms afwijkend zijn, het gedrag van mensen tijdens een sportwedstrijd is hetzelfde, ongeacht waar je geboren bent. Een meegebrachte Nederlandse vlag gaf weer eens de onderstreping dat sport verbroederd.

Na afloop van de wedstrijd werden de handen geschud en vertrokken de mannen met een officiƫle uitslag van 9-7 naar de kleedkamers. Moe, sommige met spierpijn maar bovenal voldaan over deze eerste mooie match,geboren uit een initiatief van ZELF-Lingewaard.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen