Vieringen RK parochie Maria Magdalena Lingewaard

Foto: O.L.V. ten Hemelopneming in Huissen-stad

Vooraf opgeven voor de vieringen is niet meer nodig. Ook de registratie ter plekke komt te vervallen en u kunt zelf een plaats kiezen.

Het naleven van de anderhalve meter afstand blijft wel wenselijk; onze kerken zijn zo ingericht dat het duidelijk is waar men wel en niet mag gaan zitten. Wij blijven tevens gebruik maken van de gewaardeerde inzet van onze stewards. Zij begroeten u bij binnenkomst en reiken u tijdens de communie het desinfectiemiddel aan.De communie wordt alleen uitgereikt door de voorganger die daarbij plastic handschoenen draagt of een pincet gebruikt.

De collecte wordt niet tijdens de viering gehouden maar achterin de kerk is er de mogelijkheid om uw financiële bijdrage te doen. Ook is het natuurlijk de mogelijkheid om het bedrag over te maken.

Vieringen 3 en 4 juli

De bladzijde uit het Evangelie van deze zondag Vgl. Mc. 6, 1-6 presenteert Jezus die naar Nazareth terugkeert en op de sabbat begint te onderrichten in de synagoge. De mensen van Nazareth luisteren eerst en staan verwonderd; daarna vragen ze zich perplex af: vanwaar komen die dingen, die wijsheid? En tenslotte, zijn ze geërgerd wanneer ze in Hem de timmerman herkennen, de zoon van Maria, die ze hebben zien opgroeien. Bijgevolg besluit Jezus met de spreekwoordelijk geworden uitspraak: “een profeet wordt overal geëerd behalve in zijn eigen stad” (Mc. 6, 4).

Zaterdag 3 juli 2021

  • O.L.V. van Zeven Smarten Haalderen: 19.00 u: Eucharistievieing, F. Bomers
  • St. Willibrordus Herveld: 19.00 u: Eucharistieviering, V. Bulthuis
  • H. Maria Geboorte Lent: 19.00 u: Eucharistieviering, K. Donders

Zondag 4 juli 2021

  • St. Werenfridus Elst: 10.00 u: Eucharistieviering met online Kinderwoorddienst, V. Bulthuis
  • O.L.V. ten Hemelopneming Huissen-stad: 10.00 u: Eucharistieviering, K. Donders
  • O.L.V. Onbevlekt Ontvangen Heteren: 9.30 u: Woord- en gebedsviering, Liturgische Werkgroep

De eucharistieviering vanuit de St. Werenfridus in Elst is te volgen via: Youtube.com (R.K. Parochie H. Maria Magdalena), www.facebook.com/stwerenfridus en Omroep Lingewaard TV (KPN kanaal 1478 / Ziggo kanaal 36) .

Vieringen vanuit de andere kerken zijn te volgen via www.kerkomroep.nl.

Online kinderwoorddienst

De werkgroep Kinderwoorddienst in Elst heeft weer gezorgd voor een online kinderwoorddienst die natuurlijk voor alle kinderen uit de parochie te bekijken is. We zingen een lied, luisteren naar het verhaal van de zondag, maken een knutselopdracht en sluiten af met een gebedje. Het is de laatste kinderwoorddienst voor de zomerperiode. Vanaf volgend seizoen hoopt de werkgroep Kinderwerk H. Maria Magdalena alle kinderen uit de gehele parochie tijdens de parochiezondagen in de St. Werenfridus weer fysiek te kunnen ontmoeten. De eerste parochiezondag is zondag 5 september 2021. Graag tot dan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen