DeBol plaatst bankje ter herinnering aan oud-burgemeester Henk Bergamin         

Foto: Stichting deBOL

Ter gelegenheid van het vierde lustrum van Stichting deBOL werd op 16 juli een bankje geplaatst, als herinnering aan oud-burgemeester Henk Bergamin van Bemmel.

Henk Bergamin (1936-2019) was burgemeester van de toen nog zelfstandige gemeente Bemmel van 1985 tot en met 2001.

Van VVV naar deBOL

In de periode 1989-2001 hebben een aantal van de huidige bestuursleden van  Stichting deBOL de toenmalige VVV Bemmel Boven-Betuwe, gevestigd in de kelder van kasteel De Kinkelenburg, draaiend gehouden. Toen de VVV in 2001 werd opgeheven hebben zij Stichting deBOL opgericht. Henk Bergamin werd ambassadeur van deze stichting en steunde het bestuur met goede adviezen. Hij had een groot warm hart voor het Bemmelse verenigingsleven én voor deBOL.

Langs het Zwitserspad

Door deelname aan de actie van de gemeente, Lingewaard Doet, hebben de leden van deBOL een mooi bedrag aan donaties gekregen om een robuuste bank neer te zetten langs het Zwitserspad. Niek, Puck, Guus en Sofie Bergamin onthulden de bank op 16 juli jongst leden. Ook werd er een informatiezuiltje geplaatst. Het Bestuur van St. deBOL bedankt alle donateurs voor het doneren van de cheque van LingewaardDoet.

Slogan

De slogan van Stichting deBOL is: met deBOL op pad = Puur genieten. Dus beste inwoners van Lingewaard, Ga gezellig zitten, rust even uit en geniet van dit mooie plekje.

Voor meer informatie: www.debolbemmel.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen