Vrijwilligers gezocht voor voedselinzamelingsactie Oekraïne op 8 en 9 april

Foto:

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april is er een grote voedselinzamelingsactie voor Oekraïne in alle supermarkten van Lingewaard en Overbetuwe. Als je op 8 of 9 april een supermarkt bezoekt, ontvang je een lijst met in te zamelen producten, afgestemd met hulporganisaties.

Deze actie wordt georganiseerd door de gezamenlijke geloofsgemeenschappen (Molukse, katholieke en protestantse kerken), de Rotaryclubs, Interact en Stichting Leergeld uit Lingewaard en Overbetuwe.

26 supermarkten doen mee

Inmiddels hebben bijna alle 26 supermarkten aangegeven mee te doen. Naast de Jumbo, Albert Heijn, Aldi en Coop zijn dit ook de Spar en Supermarkt Valburg. Samen zorgen we ervoor dat op 8 en 9 april de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard in het teken staan van een grote Voedselactie voor Oekraïne.
Na de kassa kun je de producten afgeven bij een vrijwilliger. Het logistieke proces is volledig geregeld: jouw hulp komt terecht waar de behoefte zeer groot is.

Vrijwilligers nodig

Naast medewerking van de plaatselijke ondernemers (ruimhartig aanwezig) zijn er veel vrijwilligers in de supermarkt nodig. Die laatsten worden met spoed gezocht. Als je de vluchtelingen in en van Oekraïne een warm hart toedraagt, word je gevraagd om een dagdeel actief te zijn als vrijwilliger voor deze actie.
Vier uur om licht en warmte te geven in een donkere en koude tijd. En natuurlijk mag het meer zijn….
Als je informatie wilt over de actie of je als vrijwilliger op wilt geven: neem contact op met Jan Luiten, tel. 0537143562 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen