Drama Haaksbergen moet ook les zijn voor Lingewaard

Foto:

LINGEWAARD – Het drama tijdens een monstertruckshow in Haaksbergen moet ook een les zijn voor Lingewaard. Dat vindt burgemeester Marianne Schuurmans. De gemeente en evenementenorganisatoren moeten te allen tijde hun verantwoordelijkheden kennen en ook nemen.

Vaak wordt de vergunningsprocedure rondom evenementen gezien als een noodzakelijk kwaad. Echter is deze procedure een belangrijk onderdeel van de voorbereiding van een evenement. Ieder facet van de procedure is van eminent belang. 

Burgemeester Schuurmans: “Een drama als in Haaksbergen maakt ons ten volle bewust van de kwetsbare positie en de zware verantwoordelijkheid die wij dragen, u als evenementenorganisator en ikzelf als verantwoordelijk bestuursorgaan.”

Burgemeester Schuurmans roept evenementenorganisatoren op vergunningen tijdig aan te vragen en alle stukken die gevraagd worden in het aanvraagformulier, waaronder de situatietekeningen, ook  toe te voegen.

Door middel van een brief aan evenementorganisatoren vraagt burgemeester Schuurmans hen om hun eigen verantwoordelijkheden zeer serieus te blijven nemen. “Niemand wil als hardwerkende vrijwilliger  in een discussie over de schuldvraag terecht komen.”, aldus Schuurmans.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen