Elfde Truckrun laat hele dorpen uitlopen

Foto:

GENDT – Een kabaal van jewelste op en rond het Julianaplein in Gendt, wanneer de Truckrun weer van start gaat. Menig Gendtenaar zal zich de festiviteiten – zoals de demonstratie van de landmacht – van het afgelopen jubileumeditie herinneren.

Zaterdag 27 september werd er natuurlijk vanalles gedaan om de bezoekers te vermaken. Zo kon iedere waaghals die het aandurfde van grote hoogte op het plein vol strak opgestelde trucks bekijken vanuit een hijskraan.
Natuurlijk is dat niet voor iedereen weggelegd, daarom was er ook op vaste bodem het een en ander georganiseerd. Een minibraderie bijvoorbeeld maar ook een demonstratie van een raceteam. Dit team gaf een kijkje in eigen keuken aan het toegestroomde publiek in een geïmproviseerde pitbox. 
Maar waar het deze dag toch allemaal draait zijn de ‘kinderen’: geestelijk en/of lichamelijk gehandicapten uit de regio. Zij worden getrakteerd op een onvergetelijke tourtocht door het rivierengebied, met Gendt als start & finish. En een tourtochtje met 101 vrachtwagens, een luxe Rolls-Royce en een aantal authentieke Amerikaanse politievoertuigen van de DAPD (Dutch American Police Department) is niet makkelijk te vergeten.
Video van Jeffrey Slendebroek

Ook voor de toeschouwers: die staan soms wat beduusd en onwennig met hun ogen te knipperen wanneer de stoet luid toeterend voorbij rolt, als een karavaan van olifanten. Bij de wagens waar het cabinelicht brandt zijn de breed glimlachende en uitbundig zwaaiende passagiers én chauffeurs goed te zien. Iedereen geniet van de Truckrun. Begeleid door de rood en blauw flitsende lampen van de politievoertuigen is het een waar spektakel waar de bevolking van ieder dorp dat de run aandoet voor uitloopt. En dat al voor het elfde jaar.

Door Tom van Appeldoorn

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen