Moeilijkste wiskundeformules oplossen met app

Foto:

Wiskunde is vaak het minst favoriete vak van de middelbare scholier. De formules zijn moeilijk en het duurt lang om alle sommen stap voor stap uit te rekenen. De makers van de nieuwe app Photomath hebben daarom de oplossing gevonden tegen het nare vak dat wiskunde heet.

Gebruikers hoeven alleen nog maar hun camera op een wiskundige vergelijking te richten en PhotoMath doet daarna al het werk. Naast de oplossing toont de app ook hoe je tot het antwoord komt. Dat maakt het maken van huiswerk een stuk gemakkelijker.

Leerproces
Officieel is de app gemaakt om kinderen te helpen in het leerproces. Doordat ze de stappen kunnen zien, leren ze sneller hoe de wiskunde werkt, leggen de ontwikkelaars van PhotoMath uit. Het is nog maar de vraag of de app uiteindelijk ook met dat doeleind gebruikt wordt.

Geen handschrift
PhotoMath is gratis te downloaden voor iPhone en Windows Phone. De versie voor Android verschijnt begin 2015. Handgeschreven tekst wordt niet ondersteund. De app biedt dus alleen ondersteuning bij het oplossen van vraagstukken uit het wiskundeboek.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen