Henk de Ruijter beëdigd tot ereburger van Lingewaard

Foto:

BEMMEL – Bemmelnaar Henk de Ruijter ontving vanavond uit handen van burgemeester Schuurmans een speciale erepenning met oorkonde waardoor hij zich ereburger van Lingewaard mag noemen. De Ruijter heeft zich langdurig en uitzonderlijk verdienstelijk gemaakt binnen de Lingewaardse gemeenschap.  

Henk De Ruijter is, op 1 maand na, 40 jaar in dienst geweest van de gemeente Bemmel. In zijn ambtelijke loopbaan heeft hij diverse functies vervuld. Ambtenaar ter secretarie, hoofd afdeling Financiën en later gemeentesecretaris van 1990 tot  2001.

Ook is hij altijd bestuurlijk zeer actief geweest in het Bemmelse verenigingsleven, waarbij hij steeds het zakelijke en de privé-aangelegenheden goed van elkaar wist te scheiden. 

Tweeëndertig jaar lang was hij bestuurslid van Sportclub Bemmel, eerst als secretaris en later als voorzitter. Ook was hij vele jaren bestuurslid van de Ponymarktcommissie  die sinds enkele jaren ook de kortebaanwedstrijden naar Bemmel weet te halen. 

Tevens is hij voorzitter van de Bemmel – Haalderen Stichting en bestuurslid van Stichting De Plak die lokale initiatieven ondersteund. Voor beide stichtingen doet hij nog altijd veel werk. De  Bemmel – Haalderen Stichting  subsidieert diverse projecten of initiatieven van instanties in Lingewaard. De Stichting De Plak ondersteunt goede doelen voor de Bemmelse gemeenschap zoals bijvoorbeeld het behoud voor vernietiging van de glas-in-loodramen in complex de Gouden Appel, de restauratie en onderhoud van de Kapel op de Heuvel in Bemmel of de plaatsing van een oorlogsmonument in Bemmel. 

Ook was hij penningmeester van het bestuur van de RK Parochie H. Donatus. 

Henk De Ruijter is een integer man die veel weet  maar daar niet mee te koop loopt. Hij is een vraagbaak voor heel veel Bemmelse verenigingen en waar mogelijk staat hij ze met raad en daad bij.

Foto’s: Foto links van Helga Witjes, foto rechts van burgemeester Schuurmans.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen