Bijeenkomst stand van zaken transitie jeugdzorg

Foto:

LINGEWAARD – De Gelderse Staten willen van het jeugdzorgveld horen hoe het staat met het transitieproces en welke ervaringen men tot nu toe heeft. Daarom organiseert de Statencommissie Landelijk gebied, Cultuur en Jeugdzorg (LCJ) op woensdag 5 november een openbare hoorzitting in het Huis der Provincie in Arnhem. Deze hoorzitting begint om 16.30 uur op de Zuidgalerij.

Betrokkenen bij de jeugdzorg in Gelderland zoals jongeren, (pleeg)ouders, bestuurders en medewerkers van instellingen en gemeenteraden en colleges van B&W, zijn voor deze hoorzitting uitgenodigd. Ook als u geen uitnodiging hebt ontvangen bent u harte welkom.

Commissie monitoring transitie jeugdzorg
Vanaf het moment dat bekend werd dat de provinciale jeugdzorgtaken per 1 januari 2015 zouden overgaan naar de gemeenten heeft de Commissie monitoring transitie jeugdzorg uit Provinciale Staten het proces gevolgd. De commissie heeft veel gesprekken gevoerd met betrokkenen en in maart van dit jaar een rapport uitgebracht.

Een van de adviezen was om nog een hoorzitting te organiseren om kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen en ervaringen. Omdat per 1 oktober de contracten tussen regio’s, gemeenten en zorgaanbieders getekend moesten zijn en er meer duidelijkheid is ontstaan voor alle partijen, is dit een goed moment voor Provinciale Staten om zich te laten informeren over de stand van zaken.

Aanmelden
Wilt u op de hoorzitting het woord voeren, dan kunt u zich tot maandag 3 november aanmelden bij de griffie van Provinciale Staten. Per mail via [email protected] of telefonisch op 026-359 9134.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen