SP Lingewaard opent meldpunt over Workfast alias ‘Snel aan de slag’

Foto:

LINGEWAARD – De SP start een meldpunt voor inwoners van Lingewaard  die onder het regime van WorkFast, in Lingewaard  actief onder de naam ‘Snel aan de slag’, tewerkgesteld zijn en moeten re-integreren. Dit naar aanleiding van ernstige klachten over dit commerciële reïntegratiebedrijf.   

Ook in diverse andere gemeenten, onder andere Zwolle en Rheden, zijn ernstige klachten over de omstreden werkwijze van WorkFast. Uit onderzoek bleek dat mensen werden gekleineerd, geïntimideerd en uiterst onredelijk behandeld werden.  De gemeenteraden van Zwolle en Rheden besloten daarop de samenwerking met het bedrijf te stoppen. 

De SP heeft vorige week om opheldering gevraagd bij het college van B&W en start nu dus tevens een meldpunt voor de mensen  die onder het regime van dit bedrijf vallen.  Aan deze mensen wordt gevraagd hun ervaring met betrekking tot  dit bedrijf te delen met de hulpdienst  van de SP in Lingewaard. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld, de melders hoeven dus niet bang te zijn voor repercussies vanuit de gemeente.

De mensen kunnen hiervoor contact opnemen met de SP Hulpdienst via de mail [email protected] of telefonisch 06-17013433.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen