Sinterklaasintocht Huissen

Foto:

HUISSEN – Sinterklaas is weer vanuit Spanje onderweg naar Nederland en heeft aan Stinase laten weten dat hij in 2014 opnieuw naar Huissen zal komen.Hij brengt weer vele pieten mee. De Stichting voor Nationale en Stedelijke Evenementen zal alles in het werk stellen om van de intocht een groot feest te maken.

Op zondag 16 november zal Sinterklaas rond 14.00 uur vanuit Gouda per boot aanmeren aan het Looveer en voet aan Huissense wal zetten. Vanaf het Looveer zal Sinterklaas in een rijtuig met in zijn gevolg zijn knechten en onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Volharding zijn tocht naar het centrum van Huissen maken. Bij de bibliotheek op de Stadsdam zal St.-Nicolaas uitstappen om de daar aanwezige kinderen te begroeten en hun handen te schudden. De tocht gaat daarna verder via Markt, Vierakkerstraat en Nonnengas naar het Raadhuisplein.

De aankomst van Sinterklaas op het Raadhuisplein zal rond 15.00 uur zijn. Daar zal hij welkom worden geheten door vertegenwoordiger van de Gemeente Lingewaard. Natuurlijk heeft de Sint weer heel wat te vertellen en hij zal ook graag weer met een aantal kinderen een praatje maken en een liedje zingen.

Stinase organiseert samen met Ondernemersvereniging Huissen een kleurplaatwedstrijd voor de kinderen. De kleurplaten zullen op de dag van de intocht door de pieten op het Raadhuisplein worden uitgedeeld.

De prijsuitreiking aan de kinderen die de mooiste kleurplaten hebben ingeleverd, zal plaatsvinden op 30 november, als het koopzondag is in Huissen en Sinterklaas opnieuw aanwezig zal zijn, ook om cadeautjes uit te reiken aan kinderen die bij hem op audiëntie komen. Koopzondag is van 13.00-17.00 uur en om 15.00 uur is de prijsuitreiking.

Sinterklaas zal om 15.30 uur naar de Buitenpoort. Daarna begeeft hij zich met zijn pieten naar Zalencentrum De Buitenpoort, Helmichstraat 1 in Huissen. In ‘De Buitenpoort’ worden de kinderen opgewacht door “de clown en de koffer”. Zij gaan met alle kinderen iets leuks doen voordat Sinterklaas aankomt in de zaal. Als Sinterklaas binnenkomt zal hij het middelpunt zijn van een feestelijk ontvangst.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen