Angers aovond bij Historische Kring Angeren

ANGEREN – De Historische Kring Angeren (HKA) organiseert haar Angers Aovond vanavond, 18 november, in het Dorpshuis aan de Emmastraat 13. Deze avond begint om 20.00 uur en zal rond 22.30 uur eindigen. De toegang voor de HKA-leden is gratis. 

Twee Angerse onderwerpen staan op het programma. Als eerste zal Chris van Asperen in het kort de oorsprong en de geschiedenis van de Angerse Umdracht behandelen. Een “actueel” onderwerp in deze tijd van sluiting van de RK-kerk met de daarbij behorende discussie of de traditionele Angerse Umdracht nog wel bestaansrecht heeft.

Het tweede onderwerp draagt de titel “Angere ien onze tied”. Aan de hand van een achttal interviews, die gehouden zijn met in Angeren geboren en getogen 80-jarigen of ouder, worden beelden en herinneringen opgeroepen over Angeren in de jaren 30-40. “Hoe was het in hun ‘tied’, waar zaten ze op school, wat deden ze elke dag, welke spelletjes speelden ze, gingen ze ook uit, wat kwam er zoal op tafel?”. Het antwoord hierop wordt door de sektie Dialek gegeven. 

Wil je nog even ‘trug ien de tied’, kom dan naar de Angerse Aovond in het Dorpshuis. Aanvang 20.00 uur.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen