“In Flanders Fields”, concertprogramma rond het thema 100 jaar WOI

Foto:

DOORNENBURG – Cappella ex Occasione is een uit 22 ervaren zangers bestaand kamerkoor en staat sinds de oprichting in 2006 onder de inspirerende leiding van Ruben de Grauw. Zij brengen hoofdzakelijk a capella koormuziek met veel aandacht voor originaliteit in de programmering, de uitvoering en de interpretatie van de muziek.

Het repertoire dat zij zingen daagt hen uit, waarbij ambitie en plezier in het zingen voorop staan. Hun missie is zowel zanger als bezoeker te inspireren en te boeien door de bijzondere programmering en hoge uitvoeringskwaliteit van hun concerten.

Tijdens het concert “In Flanders Fields” staat het thema 100 jaar WO I centraal.

Er wordt a capella muziek ten gehore gebracht van oude meesters zoals DesPrez, Obrecht, Ockeghem en de la Rue. Er worden delen gezongen uit hun Missae L’Homme Armée. Ook brengen zij composities van hedendaagse Vlaamse componisten zoals Vic Nees, Rudi Tas en Kurt  Bikkenbergs.

Het laatste element in dit programma bestaat uit voordrachten van gedichten die geschreven zijn gedurende de WO I, zoals het beroemde “In Flanders Fields” van de Canadese luitenant-kolonel John McCrae. 

Na afloop is er gelegenheid gezellig na te praten onder het genot van een drankje in de hal en/of kleine kelder van het kasteel.

Kijk hier voor meer informatie.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen