Kans op dubbele verkeersboete in Nijmegen!

Foto:

NIJMEGEN – In Nijmegen worden binnenkort zes nieuwe digitale flitspalen geactiveerd. Door deze nieuwe techniek maakt u kans om dubbel beboet te worden! 

Flitser

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera aan boord zodat gemaakte beelden van snelheidsovertreders direct worden overgeseind naar een dataverwerkingseenheid. De analoge flitspaal maakt nog gebruik van een filmrol, die eerst ontwikkeld moet worden en dan pas kan worden uitgelezen.

Daarnaast maakt de digitale flitser gebruik van een infraroodflitser die niet te zien is. Ze staan 24 uur per dag aan en de verwerking van boetes gaat sneller.

Twee boetes?

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten meet niet alleen de snelheid maar ziet tevens de ‘rood licht overtreding’. Een automobilist die te hard door rood rijdt krijgt hierdoor dus twee boetes.

Locaties

Op zes locaties in Nijmegen wordt een nieuwe digitale flitspaal geactiveerd. Op de Wijchenseweg, Sint Annastraat, Van Schuylenburgweg, de Oranjesingel en aan de Energieweg (2x) komen de nieuwe palen. De nieuwe digitale flitspalen staan op plaatsen waar eerder de verouderde, analoge flitspalen stonden of staan op nieuwe locaties.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen