Nat weekend

Foto:

Een neerslagstoring beïnvloedt dit weekend het weer in Nederland. Bewolking is hardnekkig, het regent van tijd tot tijd en de temperaturen blijven ruim boven het vriespunt. Na het weekend volgen droge dagen. Dan kunnen we zo nu en dan zon verwachten, maar worden de nachten ook vrij helder. Dat resulteert in koude nachten met kans op winterse ongemakken.

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. Neerslagzones trekken vanuit het zuiden over het land. Af en toe is het droog, de grootste kansen op droog weer zijn voor de oostelijke provincies.

Vanmiddag regent het zo nu en dan, vooral in het westen en noorden van het land. Vanuit het zuidoosten volgen ook droge perioden. Mogelijk breekt later in de middag de zon soms even door.

De wind draait vandaag van oost naar zuid en is zwak tot matig. Met een maximumtemperatuur van 11 graden is het zacht voor de tijd van het jaar, maar aangenaam warm is het zeker niet.

Vanavond verlaat de neerslag het land en wordt het overwegend droog. Er zijn enkele opklaringen, maar in de loop van de nacht neemt de bewolking weer toe en tegen de ochtend gaat het vanuit het oosten regenen. Het koelt af naar 5 tot 7 graden. Er ontstaat nevel en op diverse plaatsen mist.

Morgen is het bewolkt en in een groot deel van het land regenachtig. ’s Ochtends is bovendien kans op nevel en mist. De zuidelijke provincies hebben met de kleinste neerslagkansen te maken en mogelijk blijft het op sommige plaatsen de hele dag droog.

Er staat morgen maar weinig wind en het wordt 10 of 11 graden. Pas later op de avond wordt het vanuit het zuidoosten in het grootste deel van het land droog.

Maandag is het eerst nog op veel plaatsen bewolkt en kan in het uiterste noorden nog wat regen vallen. Enkele mistbanken lossen geleidelijk op en de zon breekt zo nu en dan door. Het grootste deel van de dag verloopt droog bij maxima rond 10 graden. Er volgt een frisse nacht met een minimumtemperatuur van een graad of 4.

Dinsdag belooft een droge dag te worden met kans op een grijze, mistige start. In de loop van de dag zijn er zonnige perioden en komt de temperatuur uit op een graad of 10. In de nacht die volgt kan het, bij veel opklaringen, opnieuw flink afkoelen. Er worden minima rond 3 graden verwacht.

De dagen daarna neemt de neerslagkans toe en is de temperatuurverwachting vrij onzeker. Waarschijnlijk wordt het langzaamaan wat zachter, maar ook een temperatuurdaling is goed mogelijk. Met het naderen van de decembermaand en het langer worden van de nachtelijke afkoelingsperiode neemt de kans op winterse ongemakken als ruiten krabben en gladheid toe.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen