65e Intocht Sinterklaas Gendt (video)

Foto:

GENDT – Sinterklaas is weer in Gendt. Met 30 roetzwarte Pieten kwam de Sint aan bij Veerhuis Concordia waar honderden kinderen ondanks het regenachtige weer vol verwachting stonden te zwaaien. De Pietenband zorgde meteen voor een feest. De Jeugdband van St. Sebastianus, samen met het Vendelierskorps, verwelkomden de Sint en zijn Pieten met een vendelhulde en een speciaal lied voor Saxo-Piet. Burgemeester Marianne Schuurmans was de eerste die Sinterklaas een hand kon geven. Zij ontving van Sinterklaas een financiële bijdrage voor de renovatie van Providentia.

Omdat dit jaar de 65ste Intocht van Sinterklaas in Gendt werd gevierd, waren er ook een aantal Opa Pieten meegekomen, die ook 65 jaar geleden al van de partij waren. Sinterklaas moest echter wel ingrijpen. De Opa Pieten hadden namelijk nog een zak en roe meegenomen voor de stoute kinderen. Sint maakte duidelijk dat   dat anno 2014 toch echt niet meer kan en dat er alleen maar lieve kinderen in Gendt wonen. De Pieten lieten nog wat leuke dansjes zien en toen trok de hele stoet met de speciale pakjesboot voor Gendt naar het centrum van Gendt. 
Video gemaakt door de Berichten
Op het Julianaplein stond het ook al vol met vele kinderen. Een groot aantal winkels in Gendt waren open en de winkeliers hadden een leuke Pieten-speurtocht uitgezet langs alle winkels en de kinderen kregen een cadeautje na afloop. De Pieten dansten ook hier met de kinderen, de Pietenband speelde en ook Harmonie St Caecilia zorgde voor de muzikale invulling.
Aansluitend ging Sinterklaas jaar naar Cafe de Klok omdat Providentia op dit moment niet beschikbaar is. In een overvolle zaal dansten en zongen de kinderen samen met de Pieten. Hugo Peeters zong zijn nieuwste hit “Sinterklaas komt van ’t jaar in een luchtballon”. Vele kinderen hadden de bijbehorende videoclip op youtube al bekeken en zongen luidkeels mee.
Na het zingen en dansen, een hand, snoep en cadeautje  van Sinterklaas gingen de kleintjes om een uur of vijf, moe maar voldaan, weer huiswaarts. Voor wie dit alles dit weekend heeft gemist: op woensdag 3 december is in Cafe de Klok “Het Grote Sinterklaasfeest”. Meer info: www.dehulpjes.nl.

Stichting Intocht Sinterklaas Gendt wil langs deze weg alle medewerkers en sponsoren die dit prachtige evenement in Gendt mogelijk maken heel hartelijk bedanken voor hun steun. 

Foto: Burgemeester Schuurmans ontvangt van Sinterklaas een financiële bijdrage voor Providentia Gendt. Opa Pieten luisteren goed.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen