Rondleiding over begraafplaats Moscowa

Foto:

GENDT – De lezing over Begraven door de Eeuwen bij de Historische Kring Gente was uitermate onderhoudend en ondanks het serieuze onderwerp, regelmatig hilarisch. Ad de la Mar geeft daarom een rondleiding over begraafplaats Moscowa.

Het lag eraan hoe je grafteksten opvatte. Altijd vriendelijk was zij, niet zonder droefheid zijn wij na haar overlijden of Altijd vriendelijk was zij niet, zonder droefheid zijn wij na haar overlijden. Zo waren er veel meer, als Vader is nu bij God, in dankbaarheid kinderen en kleinkinderen.

Ad de la Mar, die de lezing gaf, bezoekt al 40 jaar begraafplaatsen over heel Europa en heeft intussen een schat aan informatie vergaard. Hij geeft regelmatig rondleidingen over de begraafplaats Moscowa in Arnhem en wil dit eveneens doen op zaterdag 22 november van 14.00 tot ca. 16.00 uur.

Geïnteresseerden moeten zich om 14.00 uur verzamelen bij het hoofdgebouw van Moscowa. De kosten zijn € 4,- per persoon voor het goede doel (een weeshuis in Oeganda waar een paar van zijn kleinkinderen vandaan komen).

Voor degenen die willen carpoolen: het vertrek bij Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19 te Gendt, is om 13.15 uur.

Historische Kring Gente

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen