De ziekte van Parkinson bij het Ontmoetingscafé 

Foto:

BEMMEL – Zorgt u structureel voor uw partner, familielid of naaste dan bent u mantelzorger. Het is heel belangrijk dat u als mantelzorger niet overbelast raakt om deze dierbare maar vaak ook zware taak uit te kunnen blijven voeren. Daarom is er op dinsdag 25 november weer een Ontmoetingcafé, waar ruimte is voor kennisuitwisseling , ervaringsverhalen en ontmoeting onder mantelzorgers.

Het thema is deze keer:  De ziekte van Parkinson. Jolique Huibers, Parkinson verpleegkundige in het CWZ Nijmegen, geeft deze avond informatie over het ziektebeeld en gaat in op de behandeling. 

Op verschillende gebieden kunnen gezondheidsproblemen ontstaan. Dit vereist dat zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar worden afgestemd. 

Verder wordt er deze avond ingegaan op de gevolgen voor de betrokkene, de partner en de familie. Mevrouw Verhoeven, zelf  Parkinsonpatiënt en een van de kinderen zal samen met Jolique Huibers in gesprek gaan over wat het voor de familie betekent.  

De organisatie van het Ontmoetingscafé is in handen van huisartsenpraktijk de Teselaar, Zinzia zorggroep locatie verpleeghuis de Lingehof, Betuweland Zorg, Welzijn, Wonen en Stichting Welzijn Lingewaard. Contactpersonen van deze organisaties zijn aanwezig voor het stellen van gerichte vragen. 

Voor aanmelding kunt u contact opnemen met het Meldpunt van de Stichting Welzijn Lingewaard 088- 255 2555 of mailen naar: [email protected].

Kijk hier voor meer informatie.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen