Windpark Lingewaard stelt 300.000 euro beschikbaar voor Lingewaard

LINGEWAARD – Windpark Lingewaard wil door middel van een drietal fondsen 300.000 euro beschikbaar stellen voor Lingewaard. Zij heeft dit bekend gemaakt in een brief aan de Lingewaardse Raad. Dit voorstel volgt op de bekendmaking van B&W dat zij haar duurzaamheidsdoelstelling naar beneden toe wil bijstellen èn geen medewerking meer wil verlenen aan Windpark Lingewaard.

Windpark Lingewaard

Windpark Lingewaard is een windpark in ontwikkeling met als doelstelling om in de gemeente Lingewaard duurzame, eerlijke en groene stroom op te wekken. Dit wil zij bereiken door vijf moderne windturbines te realiseren langs de Betuwe-route en de nog door te trekken A15.

ii3nwau3iqb6ke45xt2r1grxu

De fondsen

Op de eerste plaats is er 100.000 euro beschikbaar voor een maatschappelijk fonds. Dit fonds zal allerhande maatschappelijke activiteiten binnen de gemeente financieel moeten ondersteunen. Windpark Lingewaard zal hieraan 100.000 euro doneren.

Door middel van een duurzaamheidsfonds van een ton zullen duurzame particuliere initiatieven zoals isolatie, zonnecellen of warmtepompen ondersteunt worden met renteloze leningen. Inwoners van de gemeente mogen deze rente-vrije leningen in 15 jaar aflossen waardoor er weer andere duurzame initiatieven ondersteund kunnen worden. 

Tot slot wordt zal er als het aan het Windpark ligt een fonds van een ton opgericht worden om de natuur in gemeente Lingewaard te ondersteunen. Dit fonds is beschikbaar voor natuurprojecten en educatie over natuur. 

Deze bedragen zullen in de eerste tien jaar van het project ingebracht worden.

Openbare vergadering

Het onderwerp Duurzame Energievisie staat op de agenda van de openbare vergadering van woensdagavond 26 november. U kunt deze vergadering bijwonen en tevens gebruik maken van het spreekrecht.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen