Bibliotheek maakt u mediawijs

Foto:

LINGEWAARD – In 2014 reikte de bibliotheek 157 certificaten uit aan cursisten die hebben deelgenomen aan cursussen georganiseerd in samenwerking met SeniorWeb: Windows 8.1, Picasa, Facebook, iPad, Samsung tablet etc.  Een hoog percentage. En dat is niet voor niets. Uit evaluaties blijkt dat de cursisten zeer te spreken zijn over de inhoud van de cursussen en de kwaliteit van de docenten en begeleiders. Enkele reacties van cursisten: ‘Prima hulp gehad, met dank aan de vrijwilligers’, ‘Het was een leerzame cursus, heeft mijn nodige kennis verbreed’.

Wie met computers en met internet wil leren omgaan, komt naar de Bibliotheek Lingewaard. En ook voor wie aan de slag wil met sociale media en nieuwe media is de Bibliotheek de aangewezen plaats.

Vijftigplussers uit de gemeente Lingewaard die graag kennis willen maken met verschillende toepassingen, kunnen onder deskundige leiding aan de cursussen deelnemen. Bij alle cursussen maken we gebruik van cursusmateriaal van Seniorweb uit de serie Visual Steps. Dit uitgebreide boek is bij de cursus inbegrepen en kunt u na de cursus altijd gebruiken voor verdere verdieping.

Eind november zal het nieuwe aanbod gepresenteerd worden. Inmiddels hebben we al 53 aanmeldingen voor het cursusaanbod 2015 op de reservelijst staan.

Voor alle cursussen is de doelgroep beginners, maar enige computerkennis is wel vereist / gewenst om deel te kunnen nemen. Als u niet aan deze eisen voldoet kunt u zich aanmelden voor Klik&Tik, Het internet op . Dit is een gratis oefenprogramma dat u de mogelijkheid geeft om op eigen gelegenheid met internet te oefenen in een veilige omgeving, zonder meteen te verdwalen op het immense net.

Klik & Tik. De basis

U krijgt persoonlijke begeleiding. Een begeleider op 2 cursisten! Vanaf de start in september jl. hebben 53 cursisten zich aangemeld voor deze cursus. Veertien cursisten hebben al een certificaat ontvangen.

Mediabar, Helpdesk en Workshops

In deze tijd is de computer (desktop, laptop, tablet e.d.) een veel gebruikt medium. Nu levert dat gebruik voor veel mensen ook weer vragen op: over gebruiksmogelijkheden; wat kun je ermee; internetten; foto’s bewerken; e-mailen enz. Makkelijk voor de een, een probleem voor de ander. Juist voor de laatste is er nu de mogelijkheid om met zijn/haar vragen bij de Bibliotheek Lingewaard binnen te lopen en daar een antwoord te vinden tijdens de Helpdesk inloopuren bij de Mediabar.

Vanaf januari 2015 start de bibliotheek met een maandelijks digitaal thema café in alle bibliotheeklocaties.

Bent u geen vijftigplusser? Ook dan bent u natuurlijk welkom voor vragen bij de Helpdesk, deelname aan het digitaal thema café en Klik en Tik cursus.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen