Het best bewaarde geheim van Huissen

Foto:

HUISSEN – Zoals bekend wordt er bij SHCG De Kraonige Zwaone elke 3 jaar een nieuwe prins gekozen. Het kiezen van een nieuwe prins is een privilege dat de Keurvorsten van De Kraonige Zwaone toekomt. De Keurvorsten, tevens de bestuursleden van dit gezelschap, dienen overeenstemming te bereiken over degene die hen voor een periode van 3 jaar als Hoogheid zal vertegenwoordigen. De naam van de persoon die tijdens de eerste zitting van het carnavalsseizoen zal worden onthuld, wordt wel gezien als het best bewaarde geheim van Huissen. 

Sinds het einde van de zomer ligt het best bewaarde geheim van Huissen veilig opgeborgen bij een 8-tal heren, te weten 7 bestuursleden van SHCG DE Kraonige Zwaone en natuurlijk bij degene die zich voor de komende 3 jaar Zijne Dorstlustige Hoogheid mag noemen.

Al weken wordt er gespeculeerd wie dit maal de eer te beurt valt. Ook waren er verschillende activiteiten waarbij namen van potentiële Prinsen naar voren zijn geschoven. Het Kütekeure, een initiatief van De Bevelanders, is hier een voorbeeld van. Dit alles ten spijt, blijft de nieuwe naam een groot geheim. 

Vol spanning wordt door zowel de nieuwe Prins als de Keurvorsten uitgekeken naar het moment waarop de Prins zich aan Huissen mag presenteren. Dit zal plaatsvinden tijdens de Openingszitting van De Kraonige Zwaone, welke op 15 november a.s. in De Gouden Engel.

Vermomd in een “onthulling” die door de Hoftimmerlieden van De Kraonige momenteel wordt gemaakt, zal de nieuwe prins de zaal tegen de klok van 23.00 uur worden binnengereden of gedragen. Alle opties hiervoor blijven open. Vervolgens zal om 23.11 uur de nieuwe prins zich aan de aanwezige carnavalisten presenteren en is het best bewaarde geheim van Huissen weer openbaar. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen