Reken af met winkeldieven!

Foto: Stichting Afrekenen met winkeldieven

LANDELIJK – Winkeldiefstal kost u als ondernemer veel tijd en geld. Als u een winkeldief op heterdaad betrapt, kunt u de dief een schadevergoeding van € 181,- laten betalen voor de tijd die u kwijt bent aan de afhandeling van de winkeldiefstal.

Denk hierbij aan het observeren van de winkeldief, het aanhouden en het doen van aangifte. Ook de kosten van directe schade, zoals het vernielen van verpakkingen, kunt u verhalen op de dief.

Het aantal claims is in de periode 2013 – 2014 toegenomen van 6625 naar 7634. Dat betekent een stijging van 15%. Tegen winkeldieven die de claim niet willen betalen, worden door de stichting Afrekenen met Winkeldieven rechtszaken gestart. Het doel is dat uiteindelijk alle winkeldieven de schade vergoeden die ze veroorzaken bij winkeliers.

De regeling ‘Afrekenen met winkeldieven’ wordt uitgevoerd door Stichting Afrekenen met Winkeldieven en is gratis. Als u deelneemt aan de regeling incasseert Stichting Afrekenen met Winkeldieven de schadevergoeding namens u bij de winkeldief.

U kunt uzelf hier registreren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen