Feest tijdens officiële opening Makers & Merken!

Foto: SWL

BEMMEL – Al een tijdje waren ze aan het ‘proefdraaien’ in het hoekpand van de Assenburg passage in Bemmel; de Makers van de Makers & Merken. Vrijdag 27 maart werd de winkel feestelijk geopend door wethouder Johan Sluiter.

Samen met de participanten, vrijwilligers en medewerkers onthulde hij onder luid applaus de naam Makers & Merken op de wand achter de toonbank. Super trots zijn de Makers op hun winkel midden in het centrum, waar de producten die ze zelf maken veel beter zichtbaar zijn dan in het pand aan de Houtakker (voorheen met EigenArt).

In de winkel wordt naast de Maak producten een hippe en eigentijdse collectie Merken verkocht, zodat er voor ieder wat wils te vinden is. Participanten doen naast de ‘Maak’ vaardigheden ook detailhandel vaardigheden op als; bevoorraden, prijzen, cadeautjes inpakken, klantcontact en afrekenen.  Dit alles met ondersteuning van vrijwilligers en professionals vanuit Driestroom en SWL.

En dat Makers & Merken meer is dan een winkel alleen blijkt uit het enorme succesvolle Brei- en haak café, voortaan elke dinsdagochtend aan de gezellige ontmoetingstafel in de winkel.

In de toekomst zullen er nog meer burgerinitiatieven, cursussen en activiteiten uitgerold worden; bijvoorbeeld een creatieve meidengroep, workshops voor mensen met lichte dementie. Kortom Makers & Merken is een plek waar mensen mee mogen en kunnen doen!

Makers & Merken is een van de werkposten uit het samenwerkingsplan ‘Participeren zonder zorg’  SWL en Driestroom. Vorig jaar werden andere werkposten; Over & Weer kledingruil, de meubelwerkplaats en Brasserie Bloem geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen