Unieke Romeinse graven in Loovelden Huissen

Foto: Wikipedia

HUISSEN – Donderdag 16 april om 20.45 uur verzorgt de veertigjarige Historische Kring Huessen in De Buitenpoort een bijzonder onthullende lezing over de eerste resultaten van het archeologisch en oudheidkundig onderzoek naar de recente vondsten van de Romeinse graven in de nieuwbouwwijk Loovelden in Huissen.

Archeoloog Lourens van der Feijst, betrokken bij de opgravingen en het daarop volgend oudheidkundige onderzoek, komt deze avond speciaal naar Huissen om de leden (en niet-leden) van de Historische Kring Huessen te informeren over de laatste bevindingen.

Vooral omdat de Kring dit jaar veertig jaar oud is ook veel hulp heeft geboden bij de opgravingen wil men ons als een van eersten van de meest recente bevindingen van het onderzoek op de hoogte stellen. Het onderzoek is nog niet afgerond dus een finale eindconclusie kan nog niet worden opgemaakt. Toch is het resultaat tot op heden erg interessant en voor de vele geïnteresseerden meer dan de moeite waard. Aan de orde komt de betekenis van het grafveld en de nederzettingen in de Romeinse grenszone en de relatie met de historisch waardevolle Romeinse Limesroute.

Direct voorafgaand aan deze lezing is er vanaf 20:00 uur een algemene ledenvergadering en een pauze.

De lezing, in de grote zaal van zalencentrum De Buitenpoort aan de Helmichstraat 1 in Huissen, is ook gratis toegankelijk voor niet-leden. Men kan daarvoor in de pauze vanaf ca 20:30 uur in de grote zaal aanschuiven. De lezing start om 20:45 uur precies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen