Verwijderen essen bij knooppunt Ressen (A15)

Foto: Gemeente Lingewaard

Rijkswaterstaat verwijdert essen bij knooppunt Ressen (A15). Alleen de dode en zieke bomen die een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid worden weggehaald.

In verband met de werkzaamheden zijn de verbindingswegen vanaf begin februari tot half maart op verschillende dagen afgesloten.

Verkeersveiligheid

De essen zijn dood of verkeren in slechte conditie als gevolg van de essentaksterfte. De kans bestaat dat de takken en bomen op de snelweg terechtkomen. Dit vormt een gevaar voor de verkeersveiligheid. Daarom haalt Rijkswaterstaat deze zieke en dode bomen weg.

Afsluitingen verbindingswegen

De werkzaamheden vinden in februari en maart plaats. In verband met de veiligheid van de medewerkers worden de werkzaamheden bij daglicht uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zijn verbindingswegen verschillende dagen afgesloten. Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 10 minuten.

Herbeplanting

Uiterlijk drie jaar na het verwijderen van de bomen worden nieuwe bomen geplant door Rijkswaterstaat. Het gaat om verschillende soorten nieuwe bomen. Om zo de kans op mogelijke ziektes te verminderen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Rijkswaterstaat: www.rwsverkeersinfo.nl(externe link). Je kunt ook gratis bellen met de Landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 8002.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen