Herontwikkeling Marktgebouw

Woensdag 6 mei is er een informatieavond geweest waar  twee plannen voor de herontwikkeling van het Marktgebouw door de architecten zijn toegelicht. Eenieder heeft vervolgens tot 1 juni kunnen reageren.

Deze avond werd  druk bezocht door onder meer direct omwonenden, het wijkplatform, vertegenwoordigers van verenigingen, Huissen Alert en andere belangstellenden. De volgende dag zijn de gepresenteerde plannen op de website geplaatst en heeft eenieder hierop tot 1 juni  kunnen reageren.

Er zijn daarop 18 reacties binnengekomen, veertien van particulieren en vier reacties van achtereenvolgens Stichting Huissen Alert, Umdrachtcomite, de Historische Kring Huessen en commissie cultureel Erfgoed.

De reacties richten zich zowel op de omvang van het te bebouwen gedeelte van de Markt, als ook op het aanzicht van het gebouw, gevelgeleding, laden en lossen, e.d.  Daarnaast zijn er reacties over waardevermindering van panden, verlies van uitzicht, beperking in het houden van festiviteiten etc.

Ook bureau  Steenhuis Meurs  heeft , als opsteller van het rapport m.b.t. de cultuurhistorische waarden van het centrum van Huissen, op verzoek van het college advies uitgebracht.

Het college zal naar aanleiding van de reacties na het zomerreces  een advies uitbrengen aan de  initiatiefnemer.

Bron: Gemeente Lingewaard

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen