Marktplaats sprokkelglas voor tuinders

Foto:

Tuinders die zogenaamd sprokkelglas zoeken of willen aanbieden, kunnen dit vanaf heden adverteren op de website www.tuinbouwgelderland.nl. Sprokkelglas is de naam voor oude kassen die gesloopt kunnen worden. De website brengt, net zoals de welbekende marktplaats, vraag en aanbod bij elkaar.

De website is een initiatief van het Projectbureau Herstructurering Glastuinbouw Huissen-Angeren en het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard. Beide projectbureaus hebben de opdracht (glas)tuinbouwgebieden te herstructureren en (glas)tuinbouwbedrijven een duurzaam bestaan te bieden in concentratiegebieden.

Verplaatsingsregeling

Om tuinders te helpen verplaatsen naar de concentratiegebieden is de verplaatsingsregeling van de provincie Gelderland een belangrijk instrument. Vorige week is de verplaatsingsregeling voor 2013 vastgesteld. De regeling treedt in werking nadat deze is goedgekeurd door de Europese Commissie.  Naar verwachting zal de provincie half juli groen licht krijgen. Hierna zal het inwerkingtredingbesluit worden gepubliceerd in het provinciaal blad en kunnen aanvragen worden ingediend.

Om in aanmerking te komen voor verplaatsingssubsidie moeten tuinders oude kassen slopen en nieuwe kassen bouwen. Met de website beogen de projectbureaus de tuinders nog beter te ondersteunen bij hun aanvraag in het kader van deze regeling. De verplaatsingsregeling staat eveneens op de website.

Werkwijze

De opzet van de nieuwe sprokkelsite is gelijk aan de werkwijze van marktplaats. Op de website www.tuinbouwgelderland.nl staat een toelichting, een overzicht van advertenties en een formulier om een account aan te maken waarmee de tuinder zelf een advertentie kan aanmaken en beheren.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen