Klein evenement? Geen vergunning nodig, maar wel melden!

Het organiseren van een evenement (een voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak) is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vergunningplichtig. Dit in het belang van de openbare orde, verkeersveiligheid, gezondheid en/of de bescherming van het milieu. Op 18 juni 2013 heeft de burgemeester (op grond van artikel 2:25, tweede lid APV) besloten om zogenaamde kleine evenementen onder voorwaarden vrij te stellen van de vergunningplicht voor evenementen.

Kleine evenementen
De kleine evenementen die onder de vergunningplicht vallen zijn evenementen waarbij de kans op verstoring van de openbare orde zeer minimaal is, zoals bij buurtfeestjes, straatbarbecues en wandeltochten met een beperkte omvang. Met het formulier op deze pagina kunt u controleren of uw evenement meldingsplichtig is.
Hoe meld ik mijn evenement?
Wij adviseren om de melding in een zo vroeg mogelijk stadium in te dienen. Het formulier kunt, volledig ingevuld en voorzien van bijlagen en een handtekening, inscannen en zo vroeg mogelijk, doch uiterlijk tien werkdagen vóór het evenement per email sturen aan [email protected]l.
Indien u besluit om uw melding per post toe te sturen, moet het uiterlijk tien werkdagen vóór het evenement binnen zijn op het gemeentekantoor. U kunt dit opsturen naar gemeente Lingewaard, afdeling Dienstverlening, Postbus 15, 6680 AA, Bemmel.
Bevestiging
Wanneer een melding voldoet aan de hiervoor geldende eisen, wordt dit binnen vijf werkdagen schriftelijk bevestigd en krijgt u daarmee toestemming om het kleine evenement door te laten gaan. Heeft u binnen vijf werkdagen geen reactie op uw melding, neem dan contact op met de afdeling Dienstverlening, (026) 32 60 111.
Let op!
Voor bepaalde activiteiten op uw evenement moet u ook andere ontheffingen of vergunningen hebben. Bijvoorbeeld een ontheffing voor het schenken van alcohol, groepskamperen of het stoken van vuur. Bij het plaatsen van een grote tent kan een gebruiksvergunning noodzakelijk zijn. Voor deze ontheffingen of vergunningen geldt een langere aanvraagtermijn.
Informatie over: Evenement organiseren
Bron: Gemeente Lingewaard
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen